©2019 - www.carnavalrijen.nl
RCS Privacybeleid

Laatste nieuws !!!

Geschreven: dinsdag 03 november 2015

Het eerste weekend, de 11-11 viering van de RCS komt eraan! Maar er is meer.

 

Bouwersberaad
Zoals u weet hebben we woensdag 4 november 2015 het Bouwersberaad.
Hierbij worden alle optochtdeelnemers van 2015, de optochtdeelnemers voor de optochten in 2016 en iedereen die geïnteresseerd is, uitgenodigd voor het bouwersberaad.
Tijdens dit beraad worden de beide carnavalsoptochten van 2016 besproken.
Het doel van deze bijeenkomst is om een goede voorbespreking van de komende optochten te hebben en het samen bespreken van eventuele vragen/opmerkingen. Uiteraard kunnen er ook vragen gesteld worden aan de optochtcommissie en indien aanwezig, ook aan de jury. Wij hopen u te ontmoeten om 19.30 uur bij Café Eeterij ’t Vermaeck, Rijksweg 115, Rijen.


Bekendmaking Prins
Het is onrustig en er gaan al verschillende geruchten door het dorp. Wie zal de Prins worden van het Wringersgat? Zal Prins Jaap d’n Tweede er toch nog een jaar achter aanplakken en zijn lustrum vieren? Onze vliegende reporter had eerder enige kandidaten vast weten te leggen met zijn camera. Maar wie van de heren zal Prins van het Wringersgat worden? En zijn Adjudant is die al gespot? En de Hofdames, heeft de prins daar al aan gedacht? Onze vliegende reporter heeft wederom iets vreemds geconstateerd. Wie kan er verklaren dat er nu al huizen worden versierd in het Wringersgat? Nieuwsgierig geworden? Kom op zaterdag 7 november 2015 om 20.30 uur naar Café ‘t Rijens Vat, Julianastraat 112, Rijen. (Gratis entree ) Dan zullen we op deze vragen een antwoord krijgen en gaan we het carnavalsseizoen openen.
Na de bekendmaking van de Prins en zijn Gevolg is het podium voor de deelnemers van het songfestival. Welke vereniging zal dit jaar het leukste, mooiste, carnavaleske lied ten gehore brengen? Welk lied kiest de jury tot het winnende lied in de Hangijzerklasse en in de Leutklasse. Kom de verenigingen aanmoedigen en feest mee op hun muziek.
Het motto van dit seizoen is; Ut is Pompe of Dweile. Deze avond wordt het carnavalsembleem onthuld door onze hoofdsponsor Grundfos Nederland BV. Deze avond heeft u ook de gelegenheid dit embleem te bemachtigen voor slechts twee euro.
De avond wordt muzikaal omlijst door de kapellen 2punt0 en SaomegeVat en uiteraard door DJ Matje. Als uitsmijter komt voor ons optreden Ferry de Lits, bekend van het tv- programma “Bloed Zweet en Tranen”. Ferry weet een breed publiek te bereiken doordat hij een zeer gevarieerd repertoire brengt. Feestmuziek afgewisseld met mooie ballads, Nederlandstalig en Engelstalig.

Jeugdverkiezing
Op zondag 8 november gaat ook voor de Rijense Jeugd het carnavalsseizoen van start met de mooie traditie van Jeugdprins(es)verkiezing. Een gezellige carnavalsmiddag waar wordt gestreden voor JeugdPrins(es), JeugdAdjudant(e), JeugdNar(rin) en om een plaats in de jeugdraad. Daarnaast zullen er gedurende de middag nog een aantal verrassingsacts zijn.
Tijdens deze middag zullen de 13 Dansmariekes voor de eerste keer optreden! Ze hebben inmiddels weken geoefend op hun dansje en het belooft een geweldig optreden te gaan worden!
Zorg dat je er bij bent om 14.00 uur in Café Restaurant Partycentrum ’t Boerke, Hoofdstraat 72, Rijen. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis!

Voorverkoop Sauwelkaarten
Wat nog even verder ligt in het carnavalsseizoen is het Sauwelen.
Na drie fantastische sauwelavonden in 2015, zijn de Rijense Carnaval Stichting en Cultureel Centrum De Boodschap al volop bezig met de voorbereidingen. Dus mis dit mooie evenement niet en bestel op tijd uw kaarten.