©2019 - www.carnavalrijen.nl
RCS Privacybeleid

Verslag 1e Naovond 2015

Geschreven: dinsdag 10 november 2015

Prins Jan-Willem d’n Irste! Nieuwe Prins in het Wringergat!

Op zaterdag 7 november organiseerde de Rijense Carnaval Stichting bij café ’t Rijens Vat haar Irste Naovond. Na weken van speculatie zou deze avond bekend worden wie ons komend seizoen zal voorgaan in de leut. Na de opening met een woordje van onze spreekstalmeester Kees Woestenberg, werd de stemming erin gebracht door onze dj’s van DFG. De Guppies deden hier een schepje bovenop door hun winnend lied van twee jaar geleden, ‘t Hangijzerlied te zingen. Dit jaar was het programma iets veranderd in vergelijking met andere jaren, wat inhield dat iedereen zich rond 21 uur al langzaam kon opmaken voor de Prinsenact.

Het podium was voorzien van hoge panelen en doeken. Alle mensen die hard hebben gewerkt aan de panelen, het zag er weer prachtig uit, hartelijk dank daarvoor. De leden van de Raad van Elf werden voorgesteld net als de nar. De Prinsenact werd ondersteund door dansgroep Dance Master van Opstal Tilburg o.l.v. Iris Polman dansdocente. Na opzwepende muziek kwam Jan-Willem van den Bulk als Prins Jan-Willem d’n Irste door de deur! Toen moest er op zoek gegaan worden naar zijn Adjudant. Frank Raaymakers werd onder begeleiding van twee danseressen de zaal ingebracht. Zou hij de nieuwe Adjudant zijn? Maar nee, het is Marco Riemslag Baas die als Adjudant zijn opwachting mag maken naast Prins Jan-Willem D’n Irste. Daarna werden de Hofdames bekend gemaakt, Nathalie Starink en Ingrid Martens. Een Fantastisch Klein Gevolg! Gefeliciteerd, wij zijn blij dat jullie voorop gaan in de leut!

 

Met trots werd de hoofdsponsor op het podium gevraagd. Hoofdsponsor voor komend carnavalseizoen; Jan Verboom, was namens de hoofdsponsor Grundfos aanwezig. Daarnaast werd er ook de hoofdsponsor van het Jeugdcarnaval gepresenteerd; Annemieke Verboom en Toine van den Braak van F.A.F. Training. Wij bedanken de hoofdsponsors voor de financiële steun aan de Rijense Carnaval Stichting. Samen met het aanwezige bestuur onthullen de sponsoren het carnavalsembleem. Een gekleurd knipperend kristal.

Door het beperkte aantal deelnemers aan het songfestival was de organisatie noodgedwongen om beide klasse samen te voegen tot één klasse, de Leutige Hangijzerklasse. Alle drie de deelnemers mochten in 2 blokken strijden om de wisselbokaal. Uiteraard werd eerst de jury voorgesteld. Lia Willemen, Rinus Bruijns en Prins Jan-Willem D’n Irste. Ook dit was een noviteit van de avond. Zij hadden de lastige taak om alles te beoordelen.

De 1e plaats was voor CV de Blauwneuzen met het lied “In Carnaval heb ik echt gin zin”.

De 2e plaats ging naar CV de Guppies met het lied “de Pomp”. Maar hoe ga je als deelnemer van de Leutklasse de strijd aan met de deelnemers in de Hangijzerklasse? Je bouwt je eigen decor.

De 3e plaats was voor De Leutige Meute Rv11 met het lied “Carnaval in de Rijen”. Zij lieten zich begeleiden door Blaaskapel 2 punt 0. Ondanks de derde plaats, wordt hun act gewaardeerd als meest Carnavalesk en weten zij de Prix d’Artiste in de wacht te slepen.

De Rijense Carnaval Stichting bedankt alle deelnemers aan het Songfestival, Blaaskapel 2punt0 en Blaaskapel SaomegeVat voor hun muzikale ondersteuning. DFG Rijen, Randy Mullenders bedankt voor de muzikale ondersteuning en lichteffecten. We bedanken Gotcha voor de lasershow. Alle vrijwilligers die deze avond hebben laten slagen bedankt voor jullie inzet. Een speciaal dank aan Corné Janssen van Garden Masters voor de boeketten, Uw Topslijter Harry van Strien voor de bedankjes, Gunter en Remco van Cafe ’t Rijens Vat en ook voor jullie gastvrijheid.