©2019 - www.carnavalrijen.nl
RCS Privacybeleid

De “Sauwelartiesten “ zijn klaar voor de start!

Geschreven: donderdag 12 januari 2017

Zoals u wellicht al weet begint aanstaande donderdag in het Wringersgat het sauwelen.  Op vrijdag en zaterdag is de zaal uitverkocht. Maar voor donderdag 12 januari 2017 zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar. “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd” of “lachen is gezond” is voor  vele een bekende uitdrukking. Het bijwonen van een sauwelavond mag u dan eigenlijk niet missen als dat u motto is. Het is een avondvullend programma waar humor voorop staat.

We zijn dan ook trots dat we 7 acts met maar liefst 8 enthousiaste Sauwelaars kunnen aankondigingen en hierbij ook hun typetjes mogen vrijgeven. U kunt zich dan al enige humor bij de typetjes bedenken, maar het ervaren op de avonden dat deze typetjes gaan “Leven” is een mooie belevenis waar men in/op de Rijen na de sauwelavonden nog lang over zal napraten.

De volgende typetjes worden u op deze avonden aangekondigd door spreekstalmeester Bas Verheij.
Voorbij komen Ans Geerts met Aant bekekt ut van dun aandere kaant, Lia Willemen; An, de collectant. Alles vur ut goeie doel.  Hans Mallens; D’n ouwe Hannes… Rondje Rije,  Henny Zwanen als Drik van de vogelepik, Piet Reinieren; Fritske in zunne maximale overdrive.  En wederom als duo komen deze avond voorbij, Peter Starink en Annelie Reuser als Peet en Lie hebben er wéér zin in. En als debutant Miranda de Hoon als Marijke van het Laverijke, Oost west Laverijke op z’n best.  Dit alles beloofd natuurlijk een fantastische avond te worden!

Maar dat is nog niet alles. De avonden worden voorzien van licht en geluid door D.F.G Drive- inn show Rijen. Daarnaast worden de sauwelaars ondersteund door live muziek van verschillende kapellen. Met op donderdag; De Hofrakkers, vrijdag; Saomengevat en op zaterdag door 2punt0.

Maar wie bepaald de winnaar, waarbij we moeten zeggen dat alle sauwelaars op zich al winnaars zijn, zal er op zaterdag één Oppersauwelaar gekozen worden . Op zaterdag zal de jury, die verschillend is over de avonden met daarin Rinus Bruijns, Toos Doremalen, Marianne Weij, Piet Broers, Arie Oprins en Freek van Baardwijk  en met vaste voorzitter per avond; Rien Dijkers, de Oppersauwelaar 2017 bekend maken! Joke bink zal deze avond de felbegeerde Jac Bink wisseltrofee uitreiken aan de Oppersauwelaar 2017.
Maar  het publiek heeft ook een keuze. Iedere avond  (donderdag, vrijdag en zaterdag) kan het publiek door middel van stembriefjes “hun” dagsauwelaar kiezen. Op alle drie de avonden wordt er een dagsauwelaar bekend gemaakt  We wensen alle sauwelaars heel veel succes!

 Wilt u ook vanuit een comfortabele schouwburgstoel genieten van een sauwelavond en/of  een kaart cadeau geven, bestel dan nu online kaarten via www.deboodschap.nl. Kaarten voor dit geweldige spektakel zijn ook te koop bij de Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen. Kaarten geven toegang tot de zaal, er is geen stoelreservering mogelijk. De kaartjes kosten €11,- per stuk.
Aanvang; 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur.  De Boodschap is rookvrij, voor de rokers is er een buitenpatio beschikbaar. Na het sauwelen kunt u in een carnavaleske sfeer met de sauwelaars  napraten over hun act onder het genot van een drankje en gezellige muziek.
Kortom, meer dan de moeite waard om langs te komen en te genieten van de sauwelacts, de kapellen en natuurlijk onze Prins Jan –Willem d’n Irste en zijn Gevolg.

Wij danken Hoofdsponsor  Sauwelen 2017:  KIN Makelaars en Assurantiën,
Maar ook speciaal dank aan Jumbo Rijen, Harry van Strien, AVRI Bloem & Tuincentrum Dongen, Garden Masters en Heidy’s Bloemerij en overige sponsoren die het Sauwelen mede mogelijk maken.

U bent van harte uitgenodigd.