©2019 - www.carnavalrijen.nl
RCS Privacybeleid

RCS Sauwelavonden 11, 12 en 13 Januari 2018

Geschreven: dinsdag 31 oktober 2017

Het eerste weekend van de RCS moet nog komen!
Wie zal de nieuwe Prins worden van het Wringersgat? Op 11 november zal de spanning stijgen in ’t Rijens Vat. Het beloofd een sfeervolle entertain avond te worden.

Ondertussen wordt er ook al vergaderd en gesproken over Sauwelen 2018.
Afgelopen jaar heeft de RCS met trots maar liefst 7 acts met maar liefst 8 sauwelaars mogen aankondigen! Naast de Hoofdsponsor van carnavalsseizoen 2017 - 2018 van de RCS , Gotcha Audiovisueel / Entertainment / Multimedia, hebben we als evenement sponsor voor het sauwelen Kin Makelaars en Kin Assurantiën. Wij willen deze en uiteraard alle andere sponsoren hartelijk danken voor het vertrouwen in de RCS.

Het jaar 2018 beloofd wederom veel gelach en gegier. Ook dit jaar zullen de enthousiaste Sauwelaars de ton betreden met een fantastisch typetje ! Wederom mogen wij U met trots maar liefst twee debutanten aan u voorstellen. We laten u even kennis maken met hen;

Als geboren en getogen Rijenaar heeft Frank Hermens altijd al de ambitie gehad om een keer in de ton te gaan staan. Waarom? Hij houd van ons dorp! Frank kent een heleboel dorpsgenoten en is betrokken bij het lokale gebeuren (Stichting Juin en HalloGilzeRijen)
Hij houdt van flauwe humor én van een kritische noot. Frank heeft het carnaval vieren in DNA meegekregen (CV de Splitters). Vanaf 1976 bezoekt hij jaarlijks de sauwelavonden.
Frank zegt, ”Ik ben er nu pas zelf klaar voor om de stap in de sauwelton te wagen. Het komt wanneer het komt, zullen we maar zeggen”. “Voor mijn Rijens dialect hoef ik niet te oefenen, dat zit er nog prima in”. Als ik samen met alle sauwelaars drie leuke avonden kunnen breng en, dan ben ik een heel gelukkige en trotse local, aldus Frank.

Als tweede debutant stellen wij u voor; Werner van Looy, hij is echtgenoot en vader van twee kinderen. Zoals hij aangeeft een levend klimrek. Overdag is hij systeembeheerder en soms schrijver. Voor hem is geen mooier geluid dan een lach! Van jongs af aan doet Werner er alles aan om met enige regelmaat een glimlach te toveren bij de mensen om hem heen.
Het liefste hoort Werner een heel publiek lachen, om weer wat dichter bij de lach van publiek te komen, beklimt hij soms het podium als “Ad Wringersgat”. Voor de buurtvereniging Spontaan Ontstaan mag hij als paashaas altijd de boel entertainen. Telkens als hij de sauwelaars in de ton zag, dacht hij: “Dat wil ik ook”. Daarom heeft hij gevraagd of hij ook eens in de sauwelton mag klimmen. Werner zegt, ”Dat ik daarbij een raar kostuum aan moet trekken vind ik geen enkel probleem, het is bijna mijn tweede natuur”.

Dit beloofd uiteraard weer drie avond en vol vermaak! Wij wensen alle Sauwelaars veel succes met de voorbereidingen.
Wilt u ook genieten van deze avonden ben er dan snel bij. De kaartverkoop start op 11 - 11 2017 om 09.00 uur.
Kaarten voor het Sauwel spektakel zijn te koop bij de Boodschap, Nassaulaan 62 - 64 of online via www.ccgr.nl . Kaarten geven toegang tot de zaal, er is geen stoelreservering mogelijk. De kaartjes kosten €11, - per stuk. De Boodschap is rookvrij, voor de rokers is er een buitenpatio beschikbaar.